Ny RoRo kai på Hydro Sunndal ferdigstilt av Christie.
klipping

I går åpnet offisielt den nye RoRo kaien på Hydro Sunndal. Dette er et prosjekt Christie har jobbet lenge med i tett samarbeid med SeaCargo og Hydro for å realisere. Når planen først var klar, ble rampen satt i stand på rekordtid ved egenproduksjon av betongelementer på plassen.

Christie takker SeaCargo og Hydro for oppdraget, og veldig godt samarbeid så langt. Vi gleder oss til neste prosjekt i Årdal som vi allerede er i gang med.

Det var stor stas med snorklipping og offisiell åpning av RoRo rampen i Sunndalen.

Gjenbruk og miljø;
Miljøaspektet står høyt hos kundene SeaCargo og Hydro. Det har derfor vært fokus på gjenbruk og miljø i gjenomførignen. Fundamenteringen til den gamle kaien er for eksempel gjenbrukt. En bonus er at dette gir kortere byggetid og lavere kostnader. Fundamenteringen ble sikret under rivingen av den gamle kaien, og elementene ble produsert på skreddersøm for å passe til den gamle fundamenteringen. Dette har fungert veldig bra, bekreftes av Prosjektleder John Kristian Marstein.
Et annet spennende element er at Christie gjennom dette prosjektet har blitt involvert i et forskningssamarbeid med blant annet Hydro for bruk av aluminiumsarmering i betong. I den nye kaien er det installert et testelement av denne typen. Dette gikk veldig enkelt å installere, og det blir spennende å se hvordan det oppfører seg sammenlignet med de øvrige betongelementene -spesielt med tanke på levetid.

Utklipp fra Avisa Driva. Dette legges merke til lokalt.
Fundamenteringen ble sikret og gjenbrukt
Aluminiumsarmert betongelement klar til montasje
Skreddersydde elementer, produsert på plassen sikret veldig god framdrift.
Dekkestøpen gikk som en drøm, og ble ferdigstilt rett før sommerferien

Del innlegget

Flere
artikler