Mange unge lovende på Borgund VGS
2-1

For en tid tilbake vant vi oppdraget med å bygge om en liten del på Borgund VGS. Hyggelig det. Det som virkelig er hyggelig er at dette er ombygging av lokalene til yrkeslinjen for betong. Et av de viktigste fagene, og et av de fagene som bransjen sliter mest med å rekruttere innen.

Vi har hatt et stort ønske om å vise hva dette faget egentlig dreier seg om. Og elevene skal nå få ta del i arbeidene, slik at de kan lære i et virkelig prosjekt. Det blir gøy.

Denne uken hadde vi gleden av å besøke 50 kjekke og motiverte elever på bygg- og anleggslinjen ved Borgund vgs. Her holdt vi en presentasjon om Christie som lærebedrift med mål om å inspirere til betongfaget som yrkesretning. I prosjektrunden rullet det video av «Driva bru» og bilder fra både Gondolen, Bruprosjektene, Nasjonal transportvei, Dalsnibba og andre spenstige prosjekter i Christie’s regi. Spesielt bildet av en superpuma, som fraktet limtre opp Romsdalsgondolen, var inspirerende kost for elvene.

Mange unge lovende møtte opp for å høre om prosjektet, Christie, og betongfaget generelt. Velfortjent pizza smakte godt i etterkant.

Samtidig benyttet vi anledningen til å presentere prosjektet «Mesanin» som skal foregå i betonghallen på skolen. Her skal vi opp med en mesanin i betong for å utvide skolens kontorarealer. I dette prosjektet vil vi involvere elevene i den faktiske byggingen, med oppsyn av vår formann Roger. Dette håper vi vil gi god læring og innblikk i hvilke arbeidsoppgaver som kan vente seg i det virkelige arbeidslivet. Vi avsluttet presentasjonen med en fagrelatert quiz. Vi ble imponert over nivået på de ferske BA-studentene. Dette lover godt for framtiden!

Etter presentasjon vanket det både pizza og noe leskende i bygghallen. Håvard Sylte stilte opp som pizzabud. Elevene stilte gode bedriftsrelaterte spørsmål til vår formann Tor Inge, og flere skrev seg opp som interessenter for praksisplasser i både betong- og tømrerfaget. Spesielt gledelig å se at så mange ønsker å gå betongveien.

Vi ønsker elevene lykke til med neste års valg av spesialisering. Framtiden er i gode hender med en slik gjeng.

Del innlegget

Flere
artikler

Denne nettsiden bruker cookies for å analysere trafikken på nettsiden. Les mer her