Limtrerammemontasje med Helikopter. 15m høye og 3,5 tonn tunge limtrerammer for festsalen ble i dag montert ved bruk av Super Puma helikopter på Romsdalsgondolen.
P1109391

En dag vi har ventet lenge på og planlagt virkelig godt for. Ikke bare har vi Norges råeste anleggsplass. I dag har vi gjennomført det vi mener må være den råeste montasjen av Limtre som er gjennomført også. Med montasjen av de siste 6 limtrerammene, er nå alt limtre montert på Resturantbygget på toppen av Nesaksla.

Som alt annet på prosjektet, så må også dette flys opp med helikopter. Disse rammene er imidlertid med sine 15m høyder, og 3,5 tonn vekt så store at den vanlige arbeidshesten til Airlift ikke kan løfte de. I dag har vi benyttet Airlifts Super Puma helikopter til å montere de siste rammene. En møysommelig planlagt prosess, der ingenting var overlatt til tilfeldighetene. Da er det ekstra gøy når det lykkes, og ting går som planlagt. Ja i dag gikk det faktisk enda bedre. I løpet av ca. 4 timer var alle 6 rammene på plass, og avstivet.

Fantastisk montasjearbeid av våre egne folk som passet på millimeteren med fundamentene. Ja, også pilotene til Airlift da, som lander og «trer nåla» på plass i enden av en 80 m lang line.

I dag er vi stolte, og puster lettet ut for at en av de mest spektakulære operasjonene er gjennomført med stor suksess.

Første ramme på plass. Perfekt tilpasset fundamentene.
Mange mann i arbeid både i luften og på bakken for å sikre god gjennomføring.
De 3 første rammene på plass. 3 igjen. I forkant ser dere forberedte fundamenter for å sikre godt treff, og sikker innfestning når rammene landes med helikopter.
Mens vi venter på neste ramme. En dag man er stolt over de som jobber i Christie, og en dag man er stolt over å jobbe i Christie.
Super Puma helikopteret blir stort selv når det henger 80 m over rammen. I dag var det viktig å ha hjelmstroppen. 🙂
Høyt henger de. Om noen måneder serveres det fine retter trygt bak store panoramavinduer. Men ingen vil nok få en like luftig opplevelse som gutta i frontlinja i dag.

Del innlegget

Flere
artikler

Denne nettsiden bruker cookies for å analysere trafikken på nettsiden. Les mer her